Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Ευλάβεια και ευαισθησία από την
Κηφισιά στον ψηλό «Παρνασσό»

Όταν εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να μάθουν αγιογραφία, -ένας αριθμός από κυρίες της Κηφισιάς- ασφαλώς και δεν πίστευαν πως θα έρχονταν κάποια ημέρα, που ορισμένες απ’ αυτές θα έβλεπαν τα διακεκριμένα σε πανελλήνιο διαγωνισμό, όπως τον φετινό ΚΗ΄ του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» έργα τους, ανηρτημένα την περασμένη εβδομάδα στην μεγάλη, των εκθέσεων αίθουσά του.
Έτσι η Σέβη Ρουσσάκη βραβεύτηκε με τα έργα της «Γέννηση» και «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» έργα που δουλεύτηκαν με αυγοτέμπερα σε λειασμένες από τον Τρικεριώτη ποταμό ρίζες πλατάνων. Η Βάσω Νίκα πήρε έπαινο για την «Αγία Βαρβάρα» των παιδικών της χρόνων και τον «Άγγελο Κυρίου». Η Κατερίνα Βασιλάκου – Καραθανάση συμμετείχε με την «Παναγία του Χάρου», μια σπάνια εικόνα από τους Λειψούς ως αρχέτυπο και τριών άλλων αγίων και η Κάρμεν Κορωναίου έλαβε μέρος με το έργο της που ήταν μια λεπτομέρεια από το «Μη μου άπτου». Επίσης, μαζί με τα έργα των αγιογράφων του Πολιτιστικού, αναρτήθηκαν και έργα της ζωγράφου Ναταλίας Θεοδωράτου η οποία παρακολουθεί κι αυτή τα σχετικά μαθήματα στο εργαστήρι.
Τα μαθήματα του Εργαστήριου Αγιογραφίας του Πολιτιστικού Κέντρου Κηφισιάς (τηλ. 2106233491) γίνονται κάθε Τρίτη σε μια φωτεινή αίθουσα του όμορφου, ιστορικού κτιρίου της «Βίλας Δροσίνη», από την αγιογράφο Μαρία Καρδαρά – Δημητριάδη η οποία διδάσκει εθελοντικά και καθώς λέει, όλες οι μαθήτριές της μπορούν να διακριθούν γιατί διαθέτουν το καλλιτεχνικό μεράκι και την πίστη που απαιτεί αυτή η σεμνή τέχνη. Η προσπάθειά μας ν’ ανοίξουμε την πόρτα του «Παρνασσού», συνεχίζει, στέφθηκε με επιτυχία, δίνοντας και στις άλλες μαθήτριες την πίστη και την ελπίδα πως αν δουλέψουν με αγάπη το έργο τους, με υπομονή και θέληση, είναι όλα δυνατά.



Δημοσιεύτηκε στην "Ελευθεροτυπία",
00/02/2008, σελ. 62, στήλη "Ανθρώπινα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: